Best wel goed, NK Veldloop 2019!

Datum: 5 april 2019 | Events

Met een professioneel uitgedost team van bijna 50 fanatiekelingen hebben we er ook dit jaar weer een mooie prestatie neergezet bij de NK-Veldloop voor ambtenaren in de gemeente Best. De spanning vooraf was goed voelbaar. Iedereen in de bus? Lunchpakketten aanwezig? Zijn we op tijd? Hebben we de startbewijzen? Én natuurlijk is de vorm goed voor een mooie tijd? Nou ondanks een licht chaotisch begin bij aankomst in Best heeft ons Vita-team het weer fantastisch gedaan.

De hardlopers voor de 12 km kregen als eerste het loodzware zand- en bosparcours onder de voeten. Kevin en Jan Willem hebben Capelle in deze koningsklasse de toon gezet met scherpe tijden, terwijl Kimberley met een prachtige 8e plaats de hoogst eindklassering van de dag heeft neergezet. De veteranen Korstiaan, Jos en Harold deden het iets gedoseerder en hebben het parcours met de nodige ervaringsstappen onder de voet gekregen en het zo ook in hun categorie prima gedaan.

Onder een continue dreiging van mogelijke stort- en/of hagelbuien hebben we het gelukkig, behalve de nodige transpiratie, de hele dag droog gehouden. Dat was met name ook prettig voor de groep wandelaars. De mooie route door het Brabants landschap ging dit jaar o.a. langs (en door) het museum ‘Bevrijdende Vleugels’ en ging uiteraard ook, voor vele, gepaard met koffie en taart. De snelwandelaars Henry en Benjamin zouden trouwens gezien hun snelle terugkeer geen gek figuur hebben geslagen in de tijdsklassering van één van de hardloopnummers. Het gerucht ging dat Henry de route eigenlijk nog een keer samen wilde gaan lopen maar dat zijn maatje Benjamin al lang en breed op de massagetafel lag.

De 9 km hardlopers Robin, Iroy, Gerhard, Chris en Mohamed hebben zich met hun scherpe tijden van rond de 48-52 minuten uitstekend losgemaakt uit de grote menigte en zijn gewoon goed voorin geëindigd. Maar net als bij de 12 km was in deze categorie de beste klassering voor weggelegd voor een vrouw en heeft Ingrid met een 13e plaats ook dit jaar de Capelse eer flink hoog gehouden.

Het slotspektakel was weggelegd voor Yvette en Kirsten. Op het inmiddels flink ingesleten parcours zijn zij onder aanvoering van een spectaculair aantal fanatieke supporters bijna naar de finish gevlogen. Helaas zat er dit jaar door de ‘moordende’ concurrentie geen top-10 notering in, maar kunnen we natuurlijk ook trots zijn op de inspanningen van deze bevlogen meiden.

Niet alleen in vitaal opzicht maar zeker ook in relatie met onze ambitie, was het door de gelegde netwerkcontacten en het updaten van ons ‘samen gevoel’ een geslaagde dag. En zo zijn we nagenietend en voorzien van ‘sterke’ verhalen en medailles in de ‘semi’ party-bus weer teruggekeerd van energievolle dag waar we Capelle maar weer eens op de kaart hebben gezet. Wat ons betreft zijn alle deelnemers gisteren kampioen geworden en hebben ze bij gedragen tot een onvergetelijk en geslaagd evenement, tot volgend jaar in Wierden?

Het CapTalent/Vita-team
Keltoum, Paule en Harold