Het STAP-Budget van de Rijksoverheid

Datum: 17 februari 2022 | Nieuws, Uitgelicht

Opleidingsbudget aanvragen

We hebben in Capelle natuurlijk ons eigen opleidings- en ontwikkelaanbod via de CapTalent-academie.

Maar wil je naast het aanbod van de captalent-academie nog een andere opleiding volgen, dan kun je met het STAP-budget een bijdrage in de kosten ontvangen.

Het STAP-budget is geen Capelse regeling maar een regeling van de Rijksoverheid.

Je kunt met het STAP-budget voor bepaalde opleidingen zelf een bijdrage in de kosten aanvragen tot een bedrag van 1.000 euro (inclusief btw) per jaar.

Hoe het werkt

Het aanvragen van een bijdrage in de kosten kun je vanaf 1 maart 2022 doen. Je kunt een budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor opleiding en ontwikkeling, het zogenaamde STAP-budget. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Met deze nieuwe regeling wil de overheid iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en langer op de arbeidsmarkt actief te blijven.

Je kunt het STAP-budget aanvragen vanaf maart 2022 door middel van een online formulier op de website van het UWV. Wordt je aanvraag goedgekeurd? Dan krijgt de opleidingsinstelling het budget uitbetaald. Op die manier hoef je dus helemaal niets zelf te betalen, of betaal je alleen het resterende deel boven de € 1000,-.

Meer informatie

Kijk op onderstaande websites voor meer informatie of zoek met de term ‘stap budget 2022’ naar opleidingen. 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/stap-budget

Heb je nog vragen neem dan contact op met CapTalent

Team CapTalent

Elsina Sahetapy

Harold de Kok

Paule Kok