Vandaag al een ommetje gemaakt?

Datum: 22 maart 2021 | Nieuws, Vitaliteit

De lente is officieel begonnen, maak een vitale start en ga naar buiten! Doe mee met de wandelcompetitie van onze gemeente via de ‘Ommetje-app’ van de Hersenstichting. Maak dagelijks een ommetje van minimaal 20 minuten en wie weet staat jouw afdeling bovenaan de ranglijst!
 

De Ommetje-app is door de Hersenstichting ontwikkeld met hersenonderzoeker en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.
 

Wandelen houdt je hersenen gezond

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Volgens Erik Scherder zorgt bewegen voor een betere doorbloeding, waardoor ook je hersenen beter gaan werken. “Je krijgt betere motivatie, je gaat meer initiatief nemen, je hebt betere controle over impulsen, dat zijn dagelijks heel belangrijke functies. Als je de hele dag op de bank hangt, merk je vanzelf dat je nergens meer zin in hebt.”
 

Capelse wandelcompetitie

We werken nog steeds zoveel mogelijk vanuit huis, vaak achter een beeldscherm. Juist nu is het enorm belangrijk om in beweging te blijven. Met het wisselende lenteweer misschien een uitdaging, daarom starten we met deze Capelse wandelcompetitie. Ga met je collega’s de competitie aan en motiveer elkaar om in beweging te komen!

er wandeling verzamel je punten, waarmee je stijgt op de ranglijst. Hierdoor kun je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op dezelfde locatie bent. We maken regelmatig de tussenstand van de wandelcompetitie bekend. Kijk op IRIS voor onze teamcode en wandel mee!