Wandelcoaching

Datum: 27 oktober 2020 | Agenda, Nieuws, Oriëntatie, Uitgelicht

Vitaal op (loopbaan)pad

Breng beweging in je loopbaan en wandel je antwoorden bij elkaar

Stil zitten is geen optie als het om vitaliteit en ontwikkeling gaat. Bewegen gaat niet vanzelf en nadenken is terugkijken en vooruitkijken. Als je al deze ingrediënten met elkaar combineert heb je een ideale mix om op een gezonde manier met jezelf en je loopbaankeuzes aan de slag te gaan. Hoe, door ‘gewoon’ te gaan wandelen met één van de wandelcoaches van CapTalent.

En waarom dan deze combinatie vraag je je misschien af, nou zonder daar nu al te wetenschappelijk over te doen verlaagt bewegen in de buitenlucht het niveau van het stresshormoon cortisol en verhoogt juist het niveau van serotonine en endorfine, hormonen die je goed doen voelen. Door lopen en praten tegelijk, activeer je zowel je linker- als je rechterhersenhelft. Rechts zit onder andere je motoriek, beeldend vermogen en denken in gehelen, terwijl je linkerhersenen het taalcentrum, analytisch denkvermogen en denken in details bevatten. Tijdens het wandelen kun je dus zowel fantaseren en dromen over je vraagstuk (rechts) als bepalen hoe je iets stap voor stap gaat aanpakken (links).

De omgeving als tweede coach

Naar buiten gaan en wandelen is een krachtige methode: je komt makkelijker tot de kern van een zaak als je beweegt en elkaar niet de hele tijd aankijkt. Wandelen geeft ook letterlijk ‘lucht’ in een gesprek.

Het gebruik van de omgeving als derde aanwezige element is typerend en maakt de inzet van speciale outdoor werkvormen belangrijk. In het woord omgeving zit de essentie van wandelcoaching. Alles om je heen is bruikbaar en geeft voortdurend inzicht en inspiratie. Deze omgeving is feitelijk de natuur, want alles is natuur, ook de bewoonde wereld. De omgeving is een spiegel van het innerlijk dus alles om je heen draagt bij aan het proces van coaching: mensen, dieren, planten, bomen, bloemen, paden, straten, huizen, winkels, paleizen, auto’s, teksten op borden of vrachtwagens enz. De omgeving laat zich tijdens wandel sessies vanzelf op een symbolische manier kenbaar maken. Tijdens wandelcoaching wordt de symboliek van de omgeving voortdurend bij het coachingsproces betrokken.

Inhoud

Met ‘Vitaal op (loopbaan)pad’ starten we altijd met een intake om je vraag, het gewenste resultaat en de werkwijze samen af te stemmen. Om resultaatgericht aan je doelen te kunnen werken krijg je naast de gesprekken ook opdrachten, oefeningen en materialen die je helpen om die doelen te bereiken.