Move2Meet

Datum: 1 oktober 2018 | MIJWW 2018 - dinsdag

Move2Meet
M2M <> Vitaal (ont)moeten in Capelle

“Ik had een inhoudelijk lastige kwestie met een burger. Uren hebben we er over zitten praten. Maar toen we gingen lopen, eerst in duo’s en later als groep, waren we er in drie kwartier uit.”

Als je wandelt, beweeg je. Doe je dat met anderen, dan maak je contact. Doe je dat in een inspirerende omgeving dan kan dat leiden tot nieuwe inzichten, ideeën en energie. Voldoende redenen om je werkplek te verlaten, met collega’s er op uit te trekken en wandelend gesprekken te voeren en of te vergaderen.

Bewegen maakt 60% productiever. Het effect treedt al na 5 minuten op, blijkt uit eerste onderzoeken naar het verband tussen bewegen en productiviteit. (Colzato, 2013 en Opezzo & Schwartz, 2014)

M2M is een ontspannende actieve methodiek om al lopend in de buitenlucht een dialoog te voeren, ideeën te toetsen, belemmeringen weg te nemen of gewoon even je hart luchten en ‘natuurlijk (ont) moeten’.

‘Loopt het project stroef en moet het allemaal meer gaan stromen?’ ‘Heb je een dijk van een idee dat je wilt toetsen en of ben je op zoek naar medestanders?’
Vertrek vanaf de Gemeentewerf naar het Tennispark waar je een balletje op kunt gooien. Je loopt langs de IJssel die stroomt en je ziet dat een kleine golf een grotere veroorzaakt.

Zit je vast in je werk, gevangen in de dagelijkse sleur of komt een project maar niet los?Vertrek vanaf Het gemeentehuis naar het oudste gebouw van onze gemeente, het gevangenissenhuisje. Je komt langs Het Comenius College waar jonge leerlingen denken in mogelijkheden in plaats van in problemen. Je loopt met een boogje om de brandweerkazerne waar de spuitgasten druk zijn met brandjes blussen

Doe mee, verlaat je werkplek om kom met collega’s in de benen.
Na een wandeling van 45 minuten deel jij met de groep de oogst van jouw ont-moeting.

 

Dinsdag 13 november 2018

van 13.00 tot 14.00 uur

Locatie:
Start vanaf het Gemeentehuis Capelle aan den IJssel
Rivierweg 111
2903 AR  Capelle aan den IJssel