CapTalent bracht mij verder

Datum: 1 mei 2018 | Oriëntatie

“CapTalent bracht mij verder”

CapTalent bestaat sinds maart 2013. Ben jij benieuwd hoe zo’n traject verloopt wat jij eraan kunt hebben? Lees dan het onderstaande interview van Erik van Es. Per september start hij bij de Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam als kwartiermaker informatievoorziening. Zij traject bij Captalent hielp hem deze nieuwe uitdagende baan te vinden. 

Waarom koos je voor een loopbaantraject? “Dat is simpel, in mijn ogen hoort in een loopbaan een zekere ontwikkeling te zitten en daar moet je aan werken. Dit is vergelijkbaar met een organisatie, het zelfde blijven doen in een veranderende omgeving leidt niet tot succes of gewenste ontwikkeling. Om mezelf te helpen om voldoende aandacht te geven aan mijn eigen ontwikkeling en om hierbij geadviseerd te worden, heb ik gekozen voor een loopbaantraject.”

Hoe ervoer je het contact met CapTalent? “Ik heb zowel met Harold als met Paule te maken gehad. Ik heb de gesprekken en adviezen altijd erg gewaardeerd en als prettig ervaren. Als je verder wilt komen en daarbij advies vraagt moet je niet alleen sociaal wenselijke antwoorden willen krijgen. Het ‘sparren en ‘prikkelen’ hoort er dus bij en ook al voelt dat soms wat ongemakkelijk, het maakt wel dat je beter over zaken nadenkt.”

Hoe verliep het loopbaantraject bij CapTalent en wat vond jij ervan? “Toen ik bij CapTalent kwam hebben we eerst gesproken over wat ik precies wilde, daarna hoe ik dat wilde bereiken en daarbij, niet onbelangrijk, in welk tempo ik dat wilde. We hebben hierbij gefocust op het maken van een duidelijk ‘Profiel’, zeg maar, wie je écht bent, wat je drijfveren, eigenschappen en talenten zijn. Door hier mee bezig te zijn wordt het steeds duidelijker waar je goed in bent en waar je je op wilt richten. En omdat je hier meer duidelijkheid over hebt en dit goed hebt verwoord, wordt het ook makkelijker om dit over te brengen op anderen. Iets wat bij het in- of extern solliciteren erg handig en prettig is. Nadat het ‘fundament’ gelegd was heb ik CapTalent steeds betrokken bij de stappen die ik zette, dat was bijvoorbeeld bij de voorbereiding van een assessment maar ook als tegenlezer bij cv’s of sollicitatiebrieven. Ik vond het erg prettig om een ‘objectieve’ sparringpartner te hebben die mij af en toe een spiegel voor hield en goede tips gaf. Het maakte dat ik goed voorbereid was en dat gaf mij meer zelfvertrouwen bij de stappen die ik zette.”

Waarom zou je een loopbaantraject bij CapTalent aanraden? “In mijn ogen zijn er veel mensen die baat kunnen hebben bij het hebben van een loopbaan-coach, iemand die af en toe vraagt: “zit je nog steeds op het goede pad? of ben je nog steeds de dingen aan het doen die je wilt doen?, of waar wil je zijn over … jaar?”. Het aandacht geven aan je loopbaan geeft, in ieder geval voor mij is dat zo, richting aan wat je doet en dat maakt het leuker om te doen.”