Andre Kuipers

Datum: 1 oktober 2018 | MIJWW 2018 - maandag

 

 

André Kuipers nodigt je uit samen met hem een ruimtereis te beleven.

Een ruimtevaartcollege vol inspiratie, motivatie, humor, verbazing en opmerkelijke feiten, die menigeen aan het denken zullen zetten.

Astronaut & ambassadeur van de aarde.

André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe.

Na jaren van training in Houston, Moskou, Keulen, Montreal en Tokio werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 voor de tweede keer gelanceerd met een Russische Soyoez-raket. Twee dagen later arriveerde hij in het internationale ruimtestation ISS om daar een half jaar te wonen en te werken. Met het ruimtestation vloog André 16 keer per dag een rondje rond de hele aarde. Aan boord was hij niet alleen arts en wetenschapper, maar ook boordingenieur en onderhoudsmonteur. Op 1 juli 2012 keerde André terug en landde met zijn ruimtecapsule in de Kazachse steppe.

Astronaut worden is een jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken. Eigenschappen als doorzettingsvermogen, gedrevenheid, geduld en frustratietolerantie zijn onmisbaar, maar ook een portie geluk. Het motto van André: steek nooit een stok in je eigen wiel. Oftewel: hoe klein de kans om iets te bereiken ook lijkt te zijn, laat deze nooit varen. Boldly go where no one has gone before, want dáár liggen kansen.

Maandag 12 november

Locatie:
Isala Theater Capelle aan den IJssel
Stadsplein 5
2903 HH  Capelle aan den IJssel

Inloop: 08:30 – 09:15 uur

Start zaalprogramma: 09:15 uur

Uitloop (koffie/thee/spacecake + VR sensatie): 10:30 – 11:30 uur

 

Ben je er ook bij? Leuk ik doe mee!